Mikor frissítsd a honlapod designját?

A grafikai trendek is változnak idővel, ezért pár évente szükségessé válik a webdesign frissítése. Ami most még megkapónak, esetleg divatosnak számít, az könnyen lehet, hogy 5 év múlva már pont az ellenkező érzetet fogja kelteni az oldalad látogatóiban. Az alább bemutatott példában egy 6 évvel ezelőtt készített munkánkat emeltük át egy modernebb köntösbe.

Az inspiráció

Tehát egy régi saját munkánkat kellett megújítani. A feladat azért is volt érdekes, mert nem csak a grafikai irányzatok változása miatt volt időszerű a design csere, hanem mert ilyen esetekben a grafikus kénytelen szembesülni a múlt szakmai csorbáival és felismerve a korábbi, esetleges tapasztalatlanságából adódó hiányosságait, lehetősége nyílik javítani. Itt konkrétan erre a korrigálásra volt lehetőségünk. Ha nem kerestek volna meg, valószínűleg előbb-utóbb magunk ajánljuk fel, hogy szívesen frissítjük az oldalukat, arculatukat.

Ilyen volt, ilyen lett:

Webdesign csere
Előtte – utána

A céglogó cseréje

Intercell régi logó
Régi logó
Intercell új logó
Új logó

Kezdtem először a logó újraálmodásával. Egy arculatfrissítésnél nagyon fontos figyelni arra, (kivéve, ha a megrendelő ezt a megalapozott érvei alapján máshogy nem szeretné), hogy alapjaiban, akár színvilágban és alapkoncepcióban a látvány és felismerhetőség szempontjából az új megjelenés ne nagyon térjen el a kiindulási alaptól, tehát továbbra is a megszokott értékekkel, megjelenéssel legyen azonosítható. Így igazából, ahogy fentebb utaltam is rá, felismerve a hibákat és szem előtt tartva a jelenkor igényeit, elvittem az arculatot egy professzionálisabb, modernebb hatású flat design irányba, megtartva a cég jellegzetes stílusát.

A színvilág közel azonos maradt, csak felszámoltam a retro színátmeneteket, hisz’ valljuk be, annak legtöbb esetben 2016-ban már lement a napja. Választottam egy vékonyabb betűtípust, és egy vagányabb, szögletesebb összhatást alakítottam ki szolgahűen a flat design oltárán.

A sötétszürkével alapvetően nem volt bajom, sőt, igyekeztem tenni róla, hogy a weboldal egészén főként ez a szín domináljon. A szürke jó: letisztult, szép, elegáns, és illik a műszaki témához.

A bannerek cseréje

Intercell régi banner
A régi banner

 

intercell-uj-bannerek
Az új bannerek

 

Az ország boltja logó

A megrendelőnk nagyon elégedett volt, és mindeközben még sikerült a tematikájukban az „Az ország boltja 2016” díjat is bezsebelniük, amiért gratulálunk nekik! 🙂

 

„Gyors, precíz, kiváló design, ami miatt minden grafikai kéréssel az ART kontenthez fordulok.”
Karászi Csaba, www.intercell.hu