Csomagolástervezés

A termékcsomagolás szempontjai

  • Funkcionalitás: a csomagolás passzoljon a termékhez, első pillantásra azonosítható legyen, hogy a csomagolás milyen jellegű terméket rejt.
  • Ízléses megjelenés: A figyelemfelkeltő, stílusos megjelenésnek már önmagában van marketingértéke, hiszen vizuálisan fejti ki azt a hatást, amit egy megkapó szöveges hirdetés.
  • Célközönség figyelembe vétele: a termék csomagolásáról könnyen megállapítható legyen, hogy az egy prémium vagy olcsón megvásárolható áru.
  • Más, mint a többi: a széles választék gyakran inkább hátrány, mintsem előny, mert megnehezíti a vásárlónak a választást. Ezért a márkaértéken és az áron kívül csak vizuális megjelenéssel lehet kiemelkedni a konkurencia termékei közül.

Csomagolástervezés - arculat

A márka és termék arculat

A márka arculata a formákkal és színekkel olyan érzelmeket vált ki, amelyekkel megszólítják célközönségüket, szavak nélkül kifejeznek pl. vidámságot a bébiétellel, erőt az energiaitallal, vagy természetességet a bio élelmiszerekkel.

Gyakran nem csak a márka, hanem az azonos termékcsaládba tartozó termékek is külön arculatot szoktak kapni, amelyeknek illeszkednie kell a márka arculatához is.

Csomagolástervezés - doboz

A termékcsomagolás marketing értéke

Ahogyan bármilyen grafikai tervezés esetében, úgy a csomagolás tervezésekor is figyelembe kell venni a grafikai trendeket, hogy az áru megjelenése a jelenkor dizájn elvárásainak megfeleljen. Ez még a tradicionális jellegű termékek esetében is így történik.

Ilyenkor a legfontosabb marketing szempontok érvényesülnek, amelyek hatására a termék célközönségét képező vásárlók figyelmét felkeltik és képesek lesznek azonosulni a márka által közvetített értékekkel, végül a konkurens termékek bármelyike helyett ezt az árut teszik a kosarukba.

Csomagolástervezés - tasak

Prémium termékcsomagolás

Az első sorban ajándéknak szánt termékek csomagolás dizájnja az, ami kiemelten meghatározó bármely más termékhez képest. Gondoljunk akár egy bonbonra, borra, vagy olyan élelmiszerre és tárgyra, amit gyakran szoktak ajándékba adni. Már egy elegáns, mutatós boros címke is képes olyan értéket adni az ajándékozásnak, ami túlmutat a termék bolti árán.

Csomagolástervezés során szabadjára engedhetjük kreativitásunk, hiszen végtelen lehetőség közül választhatunk, ami nem csak a nyomtatott képet illeti, hanem ezen felül gondolkodhatunk egyes részek arany-, ezüst, lakknyomásában, vagy visszafogottabb megjelenéseknél a dombornyomás is gyakran és hatékonyan alkalmazott eljárás.

Arculattervezés Logó tervezés Plakát, szórólap Webdesign, banner

Csomagolástervezés - desszert doboz

További referencia munkáink ➡️

NINCS MÁS TEENDŐD, MINT…

  1. A kapcsolat oldalon leírod az elképzeléseid
  2. Mi ezt követően mielőbb felvesszük veled a kapcsolatot személyre szabott árajánlatunkkal
  3. A részletek egyeztetését követően elvégezzünk a ránk bízott feladatot
  4. A számodra megfelelő formátumban megkapod az elkészült munkát

Még nem győztünk meg? Olvass bele grafikai blogunkba is!

ART kontent – Igényes, egyedi és kreatív.

KÉRD EGYEDI ÁRAJÁNLATUNK:

AJÁNLATKÉRÉS

Pár órán belül válaszolni szoktunk.