Hamis hangok javítása

Az elmúlt évek alatt sok pitch correction szoftvert kipróbáltam már. Ezek többségében kis beavatkozással jó eredményt produkáltak, viszont ha kicsit erőteljesebb módosítást akartam elvégezni, akkor a hang robot szerűvé torzult. De találtam egy olyat, ami minőségben és felhasználhatóságban is kiemelkedő, ezt mutatom be.

Hamis hang javítása

Legjobb tapasztalatom a német Celemony cég Meodyne szoftverével volt, amit kezelhetőségében és hangminőségben is kiemelkedőnek éreztem a többihez képest. Egyszerű használhatósága miatt teljesen ideális választás kezdőknek és professzionális környezetben is maradéktalanul megállja a helyét. A kezelőfelület könnyen értelmezhető és minden funkciót gyorsan el tudunk érni (főleg ha gyorsbillentyűket is használunk).

Nem egy átlagos pitch correction szoftver

A Melodyne képes több sávot is kezelni, nem szükséges DAW-ban megnyitva pluginként betölteni, mert standalone módban is működik. Zeneszerzők és producerek előszeretettel használják harmóniák írására, ötletelésre.
Ezeken felül ritmusbeli módosításokra is alkalmas, de akár a hang karakterét is formálhatjuk a burkológörbe paramétereinek megváltoztatásával, vagy ha belenyúlunk a felharmonikus tartományba.

A Melodyne használatáról készítettem egy videót: