Hamis hangok javítása

Hamis hang javítása

Az elmúlt évek alatt sok pitch correction szoftvert kipróbáltam már. Ezek többségében kis beavatkozással jó eredményt produkáltak, viszont ha kicsit erőteljesebb módosítást akartam elvégezni, akkor a hang robot szerűvé torzult. De találtam egy olyat, ami minőségben és felhasználhatóságban is kiemelkedő, ezt mutatom be.

Hamis hang javítása

Legjobb tapasztalatom a német Celemony cég Meodyne szoftverével volt, amit kezelhetőségében és hangminőségben is kiemelkedőnek éreztem a többihez képest. Egyszerű használhatósága miatt teljesen ideális választás kezdőknek és professzionális környezetben is maradéktalanul megállja a helyét. A kezelőfelület könnyen értelmezhető és minden funkciót gyorsan el tudunk érni (főleg ha gyorsbillentyűket is használunk).

Nem egy átlagos pitch correction szoftver

A Melodyne képes több sávot is kezelni, nem szükséges DAW-ban megnyitva pluginként betölteni, mert standalone módban is működik. Zeneszerzők és producerek előszeretettel használják harmóniák írására, ötletelésre.
Ezeken felül ritmusbeli módosításokra is alkalmas, de akár a hang karakterét is formálhatjuk a burkológörbe paramétereinek megváltoztatásával, vagy ha belenyúlunk a felharmonikus tartományba.

A Melodyne használatáról készítettem egy videót: